ADEM MURAT YÜCEL’DEN HİZMET YERİNE SÖZDE SEÇİM ŞOVU MU?

Alanya’da 4,5 yıldır hizmet ve etkinlikler yeterli yapılmazken seçim öncesi ciddi bir hizmet ve etkinlik artışı var Vatandaşa Hizmet Mi Seçim Yatırımı mı? diye sordurdu.

Adem Murat Yücel’den Hizmet Yerine Sözde Seçim Şovu Mu?

Vatandaştan Başkan Yücel’e: Bugüne kadar birçok hizmeti bütçe bahane ederek ertelenip ya da yapılmazken şimdi yapılması “Nereden geliyor bu yoğurdun bolluğu?” dedirtti.

4 Haziran’da başlayan 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sahne alan Yıldız Tilbe, Azerin, Tan Taşçı ve Hadise’ye ödenen rakamların sır gibi saklanmasının yanı sıra bu paraların belediye bütçesinde gözükmemesi de kafaları karıştırırken bununla ilgili bir açıklamada gelmemiştir.

Alanya Belediyesi’ne yakın çevreler festivalde sahne alan sanatçıların uçak bileti, konaklama, ağırlama ve konser gibi ücretlerinin örtülü ödenekten verildiğini söylese de, kimi çevreler de bu rakamların Alanya’daki yüksek hacimli müteahhitlerden ve turizmcilerden tahsil edildiğini, bunun için Alanya Belediyesi’nin bu bağışçılara taviz verip vermediği merak konusu.

Başkan Yücel’in geçtiğimiz haziran ayında öğrencilere hediye ettiği 3 bin bisikletin bütçesinin de adeta sır gibi saklandığını belirten vatandaşlar, 2019’da Alanya Belediye Meclisi’ne seçtikleri İyi Parti ve CHP’li üyelerin bu tür konularda sessiz kalmasından şikayetçi ve bu konularda gereken tepkinin verilmesini bekliyor.

Kurban Bayramı’nda yaşanan şehirdeki disiplin sorunu ve büyük şatafatla açılan Cuma Pazarı’ndan ne vatandaşın ne de pazarcı esnafının memnun kalmaması gibi olaylar sonrası büyük imaj kaybeden Alanya’nın Belediye Başkanı olarak Gökbel Yağlı Güreşleri’ne de yüzbinlerce lira bütçe harcayan Adem Murat Yücel’e bazı meclis üyelerinin önümüzdeki oturumlarda bu paraların kaynağını soracağı öğrenildi.

Sadece Gökbel’de değil, Gülben Ergen’in sahne aldığı Tokar Şenliği gibi etkinliklere de maddi destek verdiği konuşulan Başkan Yücel’in, şehirdeki onca sorun dururken, şarkıcıya, türkücüye, güreşçiye yüzbinlerce lira para ödemesi ise büyük tepki topluyor.

Gökbel Yaylası’nda bu yıl 17. kez düzenlenen Yağlı Güreş Festivali’ne katılan sanatçı Ayşe Dinçer ile Sibel Can’a ödenen rakamların da yine imece usulü ile toplandığı, yine büyük hacimli müteahhit ve turizmcilerden para talep edildiği ileri sürülüyor.

30 Ağustos’ta şarkıcı Koray Avcı, 8 Eylül’de şarkıcı Alişan, 13 Eylül’de çok sayıda sanatçının katıldığı Caz Festivali, 30 Eylül’de şarkıcı Hakan Altun, 9 Ekim’de manken Çağla Şikel ve 10 Ekim’de sinema oyuncusu Türkan Şoray’ı Alanya’ya getirten Alanya Belediyesi’nin, her biri astronomik rakamlar karşılığında bu tür programlara katılan sanatçılara hangi bütçeyle ödeme yaptığı ise kafaları karıştıran bir başka konu.

Alanya Belediyesi bünyesinde görevli parkomatçılara günlük sadece 2 simit parası, yani 15 TL yemek parası verebilen, personelin milyonluk SGK borcu ile EYT’den emekli olacaklara ödenecek tazminat giderleri için meclisten banka kredisi kullanma yetkisi isteyen bir duruma düşürülen Alanya Belediyesi’nin son olarak, 23 Ekim – 26 Ekim arasında Alanya’daki bir grup muhtarı yurt dışı tatiline götüreceği iddia edildi.

Bazı muhtarların, “Mahallemizde vatandaşın onca sorunu varken, seçime 5-6 ay kala bu tatile çıkmamız hoş olmaz. Önce söz verdiğiniz projeleri mahallemize kazandırın” deyip tatil teklifini geri çevirdiği, ancak bazı muhtarların da bu teklifi kabul ettikleri ve önümüzdeki hafta Sırbistan tatili için bavullarını hazırlamaya başladıkları gelen bilgiler arasında.

Yaklaşık 70-80 muhtarın katılacağı Sırbistan tatilinin bütçesinin nereden temin edileceği merak konusu olurken, bazı meclis üyelerinin Kasım ayı meclis oturumunda bu konuyu da gündeme getirecekleri belirtiliyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den merak edilen bu sorulara cevap verilmesi bekleniyor.

ANTALYA (UHA) - TANER ŞAHİN

YAŞAM

BELEDİYELER