TÜRKİYE OMBUDSMANI MALKOÇ, GÜRCİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Gürcistan'a ziyarette bulunan Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, temaslar kapsamında Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile görüştü.

Türkiye Ombudsmanı Malkoç, Gürcistan Başbakanı İle Görüştü

Görüşmede Gürcistan ile Türkiye arasındaki mevcut stratejik ortaklığa ve ülkeler arasında insan haklarının korunması konularındaki iş birliğine değinildi.

Basına açıklamalarda bulunan Ombudsman Şeref Malkoç, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili tarafından kabul edildiğini bildirerek görüşmelerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Malkoç: Gürcistan'ın huzuru ve refahı, aynı zamanda Türkiye'nin huzuru ve refahıdır.

Ombudsman Malkoç, Gürcistan'ın, Türkiye'nin en önemli komşu ülkelerinden biri olduğuna, iki ülke arasında birçok alanda güçlü bağların ve işbirliğin mevcut olduğuna dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Garibaşvili'nin bu ilişkileri daha da güçlendirdiklerinin altını çizdi.

Malkoç, Türkiye ile Gürcistan'ın stratejik ortak ülkeler olduğunu belirterek, Gürcistan'ın huzuru ve refahının, aynı zamanda Türkiye'nin huzuru ve refahı olduğunu dile getirdi.

Ülkeler arasında güçlü ekonomik ilişkilerin olduğunu belirten Malkoç, Gürcistan'daki Türk iş insanlarının çok aktif şekilde istihdam imkânı sağlamaya devam ettiklerini vurguladı.

Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç ile beraberindeki heyet, Gürcistan çalışma ziyareti kapsamında, Gürcistan Parlamentosu İnsan Hakları ve Entegrasyon Komisyonu Başkanı Mikheil Sarjveladze, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Zurab Azarashvili, Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Bakanı Tea Akhvlediani, Gürcistan İçişleri Bakan Yardımcısı Aleksandre Darakhvelidze ve Gürcistan eski AYM Başkanı, Adalet eski Bakanı, İlya Üniversitesi Dekanı Prof. George Papuashvili ile görüşmeler yaptı.

Malkoç ayrıca Gürcistan’da bulunan Türk İş Adamlarıyla da bir araya geldi.

ANTALYA (UHA) - TANER ŞAHİN

YAŞAM

BELEDİYELER