VALİ USTA VE EŞİ BİNGÖL AİLE DESTEK MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Ahmet Hamdi Usta ve eşi Şerife Şengül Usta, Bingöl'deki Aile Destek Merkezlerini ziyaret ederek kadınların psiko-sosyal, mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olma amacını sürdüren faaliyetleri inceledi.

VALİ USTA VE EŞİ BİNGÖL AİLE DESTEK MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Aile Destek Merkezi’ne ilk ziyaretlerinde Usta çifti, el emeği ürünleri inceledi. Koordinatör Fatma Buldağ’dan çalışmalar ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Usta, “Bugün öğleden sonra eşimle birlikte Yeşilyurt Aile Destek Merkezi’ni ziyaret ettik. Kursiyerlerimizle ve hocalarımızla sohbet ettik. Harika işler başarıyorlar ve hayatlarından çok memnunlar. Eşim ve ben çok mutlu olduk. Aile Destek Merkezi uygulamasını çoğaltabilirsek, yapılacak en hayırlı işlerden biri olacak” dedi.

Daha sonra Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Aile Destek Merkezi’ni ziyaret eden Usta çifti, kursiyerlerin ürettikleri eserleri inceledi ve el emeği ürünler için teşekkür etti. Derslikleri gezip kursiyerlerle görüşen Vali Usta, kurs koordinatörü Dilan Bayraktar’dan merkezin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Usta, “Eşim ile birlikte ikinci durağımız Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Aile Destek Merkeziydi. Kadınlarımız hem bir şeyler üreterek kendilerini kanıtladıkları hem de aile bütçesine katkı sundukları Aile Destek Merkezi uygulaması çok iyi kurgulanmış. Bingöl Valiliği adına bazı ürünleri alarak Aile Destek Merkezi’ne katkıda bulunacağım. Çalışmalarından dolayı kursiyerlerimizi ve hocalarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Anasınıfı öğrencileriyle buluşan Usta çifti, öğrencilere ikramda bulunarak yakından ilgilendikleri öğrencilerin hediye sürprizini memnuniyetle karşıladı. Vali Usta, devam eden okuma yazma kurslarını inceledi ve bu kursların arttırılması talimatını verdi. Vali Ahmet Hamdi Usta ve eşi Şerife Şengül Usta’ya, Aile Destek Merkezleri ziyaret programında Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç ve SYDV Müdiresi Seyhan Savaş Yaraşır eşlik etti. 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

YAŞAM

BELEDİYELER