58. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU: 'KRALİÇE ETABI'NA HAZIRLANIYOR

Türkiye'nin prestijli spor etkinliklerinden biri olan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü etabı olan Fethiye - Fethiye (Babadağ) etabı, 10 Ekim Salı günü gerçekleşecek.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: 'Kraliçe Etabı'na Hazırlanıyor

Bu zorlu etap, bisikletçileri Fethiye Uğur Mumcu Parkı'ndan başlatarak, Fethiye Babadağ'da son bulacak. Start saati 13.00 olarak belirlenen yarışın bitiş saati ise 16.23 olarak planlanmıştır.

8 Ekim'de Alanya'dan başlayan bu etap, Fethiye'nin eşsiz güzelliklerini yakından görmek isteyen sporcular için büyük bir fırsat sunacak. Türkiye Bisiklet Turu'nun Kraliçe Etabı olarak bilinen bu etap, bisikletçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

İlk iki günün ardından, bu üçüncü etap olan Fethiye - Fethiye (Babadağ), 104,1 km'lik bir mesafeyi kapsayacak. Start 10 Ekim Salı günü saat 13.00'te verilecek ve yarış yaklaşık olarak 16.23'te Fethiye Babadağ'da sona erecek. Bu etap, TUR 2023'ün en zorlu etaplarından biri olarak kayıtlara geçecek.

Sporcuların karşılaşacağı ilk zorlu tırmanış, 1.163 metre yükseklikteki 1. kategori yokuş primi kapısından geçişle başlayacak ve neredeyse deniz seviyesine kadar inecekler. Yarışçılar, bitişe yaklaşık 17 km kala TUR 2023'ün en zorlu tırmanışına başlayacak ve Babadağ'ın 1.937 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşacaklar.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8 gün boyunca toplamda 1.235,1 km'lik bir mesafeyi kapsayacak. Bu süreçte Alanya'dan Kemer'e, Kalkan'dan Fethiye'ye, Marmaris'ten Bodrum'a, Selçuk'tan Manisa ve İzmir'e ardından İstanbul-Sultanahmet'e 24 takım ve 36 ülkeden 168 bisikletçi mücadele edecek. Dünyanın önemli profesyonel takımları, Dünya ve Olimpiyat madalyalı sporcular, Türk bisikletinin önde gelen ekipleri, milli sporcular ve genç yeteneklerin katılacağı bu organizasyona 14 ülkeden 24 takım ve 168 bisikletçi yer alacak. Ayrıca, TUR 2023'e ilk kez Japonya'dan bir takım da katılacak.

Bu yılın özel etabı olan Fethiye - Babadağ etabında, birinci kategori yokuş primi kapısını ilk geçen bisikletçi, günün sonunda Turkuaz mayo ile ödüllendirilecek.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, her gün TRT Spor ve Eurosport tarafından canlı olarak yayınlanacak. 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süren canlı yayınlar, 190 ülkede 13 farklı dilde milyonlarca izleyiciye ulaşacak. Bu büyük organizasyon, Türkiye'nin spor alanında önemli projelerinden biri olarak kabul ediliyor.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

YAŞAM

BELEDİYELER